Wednesday, May 15, 2019

κατι να κοβει την πεινα

https://siydwxes.blogspot.com/2019/03/blog-post_146.html
mr wurst θεσσαλονικη καταλογος
κατι να κοβει την πεινα

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο ιταλικός προϋπολογισμός δε συμμορφώνεται με τη δημοσιονομική σύσταση που απηύθυνε στην Ιταλία το Συμβούλιο της ΕΕ, στις 13 Ιουλίου 2018.


Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι η «γνώμη» που υιοθέτησε σήμερα η Επιτροπή για τον ιταλικό προϋπολογισμό, δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, καθώς το προσχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης αντιπροσωπεύει σαφή και σκόπιμη παρέκκλιση από τις δεσμεύσεις της Ιταλίας. Ωστόσο, ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι «η πόρτα δεν κλείνει». Όπως είπε η Επιτροπή θέλει να συνεχίσει τον διάλογο με τις ιταλικές Αρχές και καλωσόρισε τη δέσμευση του Ιταλού υπουργού οικονομικών, Τζοβάνι Τρία προς τον σκοπό αυτό. Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε, επίσης, ότι η Ιταλία δεν έχει απαντήσει σε τρία σοβαρά ζητήματα: στο ύψος του διαρθρωτικού ελλείμματος, στη σημασία του χρέους και στην προοπτική της ανάπτυξης.


Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής για το Ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι «η ευρωζώνη βασίζεται σε ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης, σύμφωνα με τους κανόνες που είναι ίδιοι για όλους» και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή προσβλέπει σε έναν ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο με τις ιταλικές Αρχές, κατά τις προσεχείς εβδομάδες .


Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2018, το Συμβούλιο συνέστησε στην Ιταλία να προβεί σε διαρθρωτική βελτίωση ύψους 0,6% του ΑΕΠ. Το προσχέδιο προϋπολογισμού που υπέβαλε η Ιταλία προβλέπει, αντιθέτως, μια διαρθρωτική επιδείνωση ύψους 0,8% του ΑΕΠ το 2019.


ετησια προβλεψη λεων 2016

Η Επιτροπή τονίζει το γεγονός ότι ο ιταλικός προϋπολογισμός προβλέπει δημοσιονομική επέκταση κοντά στο 1% του ΑΕΠ, ενώ το Συμβούλιο είχε συστήσει δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και το μέγεθος της απόκλισης (χάσμα περίπου 1,4% του ΑΕΠ ή 25 δισ. ευρώ) είναι «πρωτοφανή στην ιστορία του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης».


Η Ιταλία έχει τρεις εβδομάδες από σήμερα για να στείλει στην Επιτροπή τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2019. Είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή ζητά από μια χώρα της ευρωζώνης να αναθεωρήσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, το δημόσιο χρέος της Ιταλίας διαμορφώθηκε στο 131,2% του ιταλικού ΑΕΠ το 2017, είναι το δεύτερο υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ και ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο. Η Επιτροπή επισημαίνει επίσης ότι το κόστος εξυπηρέτησης του ιταλικού χρέους απορροφά ένα σημαντικά μεγαλύτερο ποσό δημόσιων πόρων στην Ιταλία από ό, τι στην υπόλοιπη ευρωζώνη, γεγονός που επιβαρύνει τις παραγωγικές δαπάνες της χώρας. Για παράδειγμα, οι δαπάνες για τόκους της Ιταλίας ανήλθαν το 2017 σε περίπου 65,5 δισεκατομμύρια ευρώ ή 3,8% του ΑΕΠ, που ήταν γενικά το ίδιο ποσό δημόσιων πόρων που προορίζονταν για την εκπαίδευση.


Κόντε: «Η Ιταλία δεν έχει σχέδιο Β»


Την ίδια ώρα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, απέρριψε τα περί ύπαρξης «Plan B» όσον αφορά στον προϋπολογισμό του 2019, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.


«Δεν έχουμε κανένα σχέδιο Β. Το ιταλικό σπρεντ δεν θα φτάσει τις 400 μονάδες διότι επαναλάβαμε ότι η Ιταλία δεν θα βγει από το Ευρώ», τόνισε ο Κόντε.


Πρόσθεσε, δε, ότι «το 2,4% είναι το ανώτατο όριο της σχέσης ελλείμματος - ΑΕΠ. Αν η οικονομική ανάπτυξη θα είναι ισχυρή, το ποσοστό θα είναι χαμηλότερο. Διαφορετικά, θα υπάρξει μείωση των δημοσίων δαπανών». «Δεν παίζουμε σε ρωσική ρουλέτα, δεν παίζουμε με το μέλλον των παιδιών μας», υπογράμμισε επίσης ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.


Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «μόνο το ιταλικό κοινοβούλιο μπορεί να βελτιώσει τον δημόσιο προϋπολογισμό της χώρας». «Είναι μέτρα που στοχεύουν στην ανάπτυξη, στην εργασία και στο δικαίωμα στην σύνταξη και στην υγεία», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα. «Ακούμε την γνώμη όλων, αλλά δεν γυρνάμε πίσω», ολοκλήρωσε ο Σαλβίνι.



κατι να κοβει την πεινα
https://kklgfzxl.blogspot.com/2019/05/blog-post_18.html

No comments:

Post a Comment