Saturday, May 25, 2019

χαριζεται ακιτα ινου

ζυμαρι για διπλες

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κριστιάν Αμανπούρ (Christiane Amanpour) με αφορμή τη διεξαγωγή του Athens Democracy Forum, ο κ. Παυλόπουλος εκτίμησε ότι οι οικονομικές πολιτικές που βιώνουμε και αποδυναμώνουν το κοινωνικό κράτος «δημιουργούν προϋποθέσεις ρήξης του κοινωνικού ιστού», σημειώνοντας ότι είναι ακριβώς αυτή η πραγματικότητα που διευκολύνει «όλες εκείνες τις δυνάμεις του λαϊκισμού – και πολύ περισσότερο τις εχθρικές προς τη δημοκρατία δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού – να επιβιώνουν».


Οι απειλές κατά της δημοκρατίας


Ο ΠτΔ συνεκτίμησε ότι η δημοκρατία στις μέρες μας απειλείται και από μια άλλη αιτία:



Είναι η αιτία των πολέμων που δημιουργούν πρόσφυγες και υπάρχουν ρατσιστικά φαινόμενα τα οποία επιχειρούν να πουν ότι η κρίση οφείλεται στους πρόσφυγες.



Συμπέρανε δε ότι «ο πολιτισμός μας και η δημοκρατία μας» θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ανισότητες, θα πρέπει να υπερασπίζονται τους ανθρώπους· και στο πρόσωπο των προσφύγων.


https://xzbyzifn.blogspot.com/2019/05/blog-post_1.html

χαριζεται ακιτα ινου

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι, ενώ πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα από τη μια στην τρομοκρατία και σε ό, τι την προκαλεί και από την άλλη στην προστασία των ανθρώπων.



Άλλο η τρομοκρατία και οι λόγοι που τη γεννούν και άλλο ο άνθρωπος-πρόσφυγας που πρέπει να τον προστατεύσουμε. Γιατί εάν δεν τον προστατεύσουμε, εάν αποκτήσουμε κι εμείς φοβικά σύνδρομα ως προς τον Άνθρωπο και τον πρόσφυγα, τότε από εκεί και πέρα φοβάμαι ότι παίζουμε στο «γήπεδο» – ας το πω έτσι – όλων αυτών των ακραίων δυνάμεων που επιβουλεύονται τη δημοκρατία.




Tonight: Greek President Prokopis Pavlopoulos. 8pm CET on @cnni. #DemocracyDay pic.twitter.com/QjqE0hE5ft

— Christiane Amanpour (@camanpour) September 15, 2016


χαριζεται ακιτα ινου
sigmalive δημοσιογράφοι
https://zdozrzns.blogspot.com/2019/05/blog-post_36.html

No comments:

Post a Comment