Sunday, May 5, 2019

ηθοποιος ελληνας

https://aqldyalu.blogspot.com/2019/03/blog-post_47.html
https://icktmuuf.blogspot.com/2019/05/blog-post_128.html
κατω αχαια τσιγγανοι
μαντσεστερ εισητηρια

Σήμερα το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων του ΔΝΤ προς τη χώρα μας είναι περίπου 10,4 δισ. ευρώ, χρέος που φέρει επιτόκιο άνω του 3,5% και ωριμάζει έως το 2024.


Στο πλαίσιο της διαχείρισης στοιχείων ενεργητικού και παθητικού (liability management), δηλαδή μιας εκ των βασικών παρεμβάσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προβλέπεται η εξόφληση των 7 δισ. ευρώ, από τα 10,4 δισ. ευρώ των δανείων του ΔΝΤ.


Αυτή η εξόφληση θα γίνει με μέρος από τα αδιάθετα χρήματα του τρέχοντος προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και η βασική της λογική είναι πως θα αντικατασταθεί ένα βραχυπρόθεσμο χρέος που έχει υψηλά επιτόκια, με μακροπρόθεσμο χρέος (ωρίμανσης άνω των 32 ετών) με χαμηλά επιτόκια (1,75% περίπου).


Συγκεκριμένα, από τα 25 δισ. ευρώ που θα μείνουν αδιάθετα από το πρόγραμμα του ESM η Ελλάδα θα λάβει για liability management τα 10 δισ. ευρώ. Εξ αυτών 7 δισ. ευρώ θα πάνε προς το ΔΝΤ σε βάθος έξι μηνών και τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ θα δοθούν πιθανότατα για την εξόφληση των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ.


ηθοποιος ελληνας

ηθοποιος ελληνας

Το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν θα εξοφληθεί πλήρως σχετίζεται με τη γερμανική επιμονή για ενεργή ανάμιξη του ΔΝΤ στα ελληνικά πράγματα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.


Το καταστατικό του ΔΝΤ αναφέρει πως οι χώρες μέλη του Οργανισμού με εκκρεμή δάνεια προς το Ταμείο που υπερβαίνουν το 1,5 δισ. SDR, δηλαδή το 1,8 δισ. ευρώ, υπόκεινται σε μετα - προγραμματική παρακολούθηση (post-program monitoring), δηλαδή σε μια αυξημένη επιτήρηση που συνοδεύεται από μια ετήσια έκθεση προόδου στην οποία αξιολογούνται αναλυτικά η ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει το Ταμείο, τα τρωτά σημεία της οικονομίας της και οι πιθανοί κίνδυνοι που διατρέχει. Αυτή η έκθεση δεν περιλαμβάνει μόνον τις συστάσεις πολιτικής του ΔΝΤ, αλλά αποκαλύπτει και το πώς ανταποκρίνονται οι Αρχές κάθε χώρας σε αυτές τις συστάσεις, ώστε οι αγορές να γνωρίζουν τι συμβαίνει.


No comments:

Post a Comment