αναμεταδοτης σηματος nova
Η προειδοποίηση περιλαμβάνεται στην πρώτη έκθεση που εξέδωσε η Κομισιόν για τη λεγόμενη βιομηχανία «επενδυτικής μετανάστευσης», ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που επιτρέπει σε πλούσιους ιδιώτες να αγοράζουν υπηκοότητα ή διαμονή στις χώρες που εφαρμόζουν τέτοιου είδους προγράμματα.
αναμεταδοτης σηματος nova
Παρόλο που είναι νόμιμα, αυτά τα προγράμματα κάποιες φορές λειτουργούν με αδιαφανείς τρόπους και χωρίς επαρκείς ελέγχους σε αυτούς που αποκτούν διαβατήρια και βίζα, ανακοίνωσε η Κομισιόν.
προφυλακτηρες 4χ4
Προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους που τίθενται για ολόκληρη την Ένωση καθώς τα διαβατήρια και οι άδειες διαμονής που εκδόθηκαν από μία χώρα της 28μελούς Ένωσης προσφέρουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα περισσότερα άλλα κράτη-μέλη.
αψογο μακιγιαζ
Αυτό προκαλεί «πιθανούς κινδύνους ασφαλείας όπως ξέπλυμα χρήματος, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, διαφθορά και διείσδυση του οργανωμένου εγκλήματος», ανέφερε η Κομισιόν στην έκθεσή της.
Στην ΕΕ, η Μάλτα, η Κύπρος και η Βουλγαρία είναι οι μόνες χώρες που πουλούν «χρυσά διαβατήρια» με αντάλλαγμα επενδύσεις που κυμαίνονται από 1 εκατ. έως 2 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, 20 κράτη-μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθέντων αλλά και της Ελλάδας, πωλούν άδειες διαμονής, ή «χρυσές βίζες», σε αλλοδαπούς που είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στις χώρες που τους υποδέχονται, από 15.000 ευρώ - στην Κροατία - έως και πάνω από 5 εκατ. ευρώ – στο Λουξεμβούργο και τη Σλοβακία.
Η Κομισιόν δεν έδωσε εκτιμήσεις για τα έσοδα που αντλούν τα κράτη-μέλη της ΕΕ που εφαρμόζουν αυτά τα προγράμματα.
Ωστόσο μια έκθεση των οργανώσεων Global Witness και Διεθνής Διαφάνεια ανέφερε τον Οκτώβριο ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν περίπου 25 δισεκ. ευρώ σε ξένες άμεσες επενδύσεις σε μία δεκαετία από τη διάθεση με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον 6.000 διαβατηρίων και σχεδόν 100.000 αδειών διαμονής.
Η έκθεση της Κομισιόν ανέφερε ότι και τα δύο προγράμματα ενέχουν κινδύνους και υπογράμμισε τις αστοχίες στα προγράμματα της Μάλτας, της Κύπρου και της Βουλγαρίας, που δεν ελέγχουν επαρκώς την προέλευση του πλούτου των ιδιωτών που αγοράζουν την υπηκοότητά τους και δεν επιτρέπουν την εύκολη ταυτοποίησή τους. Επίσης παρακάμπτουν τους κανόνες της ΕΕ που απαιτούν «ουσιαστική» διαμονή σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ πριν από τη χορήγηση υπηκοότητας, σύμφωνα με την έκθεση.
«Δεν θα πρέπει να υπάρχει αδύναμος κρίκος στην ΕΕ, όπου ο κόσμος μπορεί να αγοράζει το πιο ελαστικό πρόγραμμα», δήλωσε η Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Βέρα Γιούροβα.
Για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που θέτουν αυτά τα προγράμματα, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι θα συστήσουν μια ομάδα ειδικών που θα προτείνει έως το τέλος του έτους ένα ενιαίο πλαίσιο ελέγχων ασφαλείας για τα προγράμματα τέτοιου είδους.
https://oeqrzvvf.blogspot.com/2019/04/blog-post_117.html
No comments:
Post a Comment