Friday, April 26, 2019

γιωργοσ ζαμπετασ ο κυρ αλεκοσ

https://prrcfuql.blogspot.com/2019/05/blog-post_36.html
https://vpreskiu.blogspot.com/2019/03/blog-post_19.html
ηπαρ και διαρροια
γιωργοσ ζαμπετασ ο κυρ αλεκοσ

Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τα πλοία αυτά - ένα κατασκευασμένο από μέταλλο και το άλλο ξύλινο. Και αυτό γιατί τα αρχεία εκείνης της εποχής είναι, όπως είναι άλλωστε και λογικό, ελλιπέστατα.


Έχουν καταφέρει να εντοπίσουν, όμως, ορισμένα… υποψήφια πλοία, που πληρούν τις προδιαγραφές και εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς πριν από πολλά χρόνια.


Τα αρχεία δείχνουν ότι το ξύλινο σκάφος πιθανώς να ήταν το «W. Gordon», τα ίχνη του οποίου χάθηκαν λίγο καιρό αφότου απέπλευσε από τον Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής το 1976. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να πρόκειται και για το πλοίο «Mandala», το οποίο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από την Ουαλία στις Μολούκες το 1882.


Υπάρχουν τρεις… υποψηφιότητες για το δεύτερο ναυάγιο που εντοπίστηκε. Όπως αναφέρει το CNNi, όμως, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για το πλοίο «West Ridge», που είχε σαλπάρει από το Λίβερπουλ το 1883 αλλά δεν έφτασε ποτέ στον τελικό προορισμό του, το Μουμπάι.


Και τα δύο ναυάγια είχαν, λογικά, πλήρωμα 15 έως 30 ανδρών.



Two shipwrecks discovered off the coast of Western Australia during the initial search for missing Malaysia Airlines flight #MH370 have been identified by the @wamuseum as 19th Century merchant sailing vessels carrying cargoes of coal. https://t.co/lse6vaiEqq
source: @atsbinfo pic.twitter.com/ds5BBUA2ow

— WA Museum (@wamuseum) May 3, 2018


γιωργοσ ζαμπετασ ο κυρ αλεκοσ
η εφημεριδα καφε αθηνα

No comments:

Post a Comment