Friday, May 24, 2019

αδελφοτητα φιλυρου

χαμηλη ντουλαπα
τασία χριστοδουλοπούλου μεταναστες
αδελφοτητα φιλυρου
αδελφοτητα φιλυρου

Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Publico, τη μαζική χρήση όπλων - ιδίως διάφορων τύπων πιστολιών, όπως τα Astra, Star, ή Llama, που κατασκευάζονταν από τρία εργοστάσια στο Εϊμπάρ, που πλέον δεν λειτουργούν - έχει τεκμηριώσει έπειτα από λεπτομερή και μακρόχρονη έρευνα, ο ειδικός σε στρατιωτικά θέματα Γιάγο Ροδρίγεθ, παρακολουθώντας το οπτικό υλικό, αλλά και τις γραπτές αποδείξεις που αναρτούν στο διαδίκτυο οι ίδιοι οι μαχητές.


Όπως τονίζει ο ίδιος ο ερευνητής, «μόνο στη ψηφιακή μαύρη αγορά του Ιντλίμπ έχουν εντοπισθεί 300 αγγελίες για πιστόλια Star. Ενδεχομένως πολλές από αυτές να είναι επαναλήψεις, αλλά και πάλι, τολμούμε να πιθανολογήσουμε πως υπάρχουν πάνω από χίλια τεμάχια αυτού του πιστολιού και πως όχι λιγότερο από εκατό από αυτές αναμένουν αγοραστή αυτή τούτη τη στιγμή που μιλούμε».


https://aqldyalu.blogspot.com/2019/04/blog-post_78.html

Στον αριθμό αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και μία άγνωστη ποσότητα –«αλλά εξίσου σημαντική», τονίζει ο ίδιος—από άλλα φορητά όπλα τύπου Astra, ή Llama (φλόγα), επίσης κατασκευασμένα στη χώρα των Βάσκων. Όπως προσθέτει ο Ροδρίγεθ, γεγονός παραμένει πως «το Star είναι ένα από τα πλέον περιζήτητα φορητά όπλα από τους τζιχαντιστές, και ένα όπλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μαζί με το αυστριακό Γκλοκ και το βελγικό GP-35».


Ένα πιστόλι αυτού του τύπου, που έχει κατασκευασθεί προ εξήντα ετών, μπορεί να αγορασθεί έναντι 1.800 ευρώ στην αγορά όπλων, που ισοδυναμεί με το αντίτιμο που πληρώνει κάποιος για την αγορά έξι Καλάσνικοφ στη μαύρη, ή κανονική, αγορά της Μέσης Ανατολής. Ο λόγος για την τόσο μεγάλη δημοφιλία του, είναι ότι μπορεί να κρυφθεί και να μεταφερθεί εύκολα.


Τα πιστόλια Star κατασκευάζονταν από το ομώνυμο εργοστάσιο STAR Bonifacio Echeverria S. A., που έκλεισε το 1997 και αργότερα προσπάθησαν να το ξαναλειτουργήσουν οι εργαζόμενοί του έως το οριστικό κλείσιμό του πριν πέντε χρόνια.




https://vskeygsh.blogspot.com/2019/03/blog-post_104.html

No comments:

Post a Comment