Tuesday, April 23, 2019

ημιπαλτο γυναικειο bsb

https://xzbyzifn.blogspot.com/2019/05/blog-post_126.html
ημιπαλτο γυναικειο bsb

Ο υπουργός στην ομιλία του απάντησε σε πολλές από τις αιτιάσεις για την ασκούμενη οικονομική πολιτική και ειδικότερα:


γκαμπι γεννα

-Στο θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής, ο αντέκρουσε τον ισχυρισμό πως αυτή έγινε κυρίως από την πλευρά της φορολογίας και όχι από το σκέλος των δαπανών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά «ισοσκέλισε» τις δύο κατηγορίες. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το 2011 ήταν περίπου στα ίδια, το 2012 ήταν 99% από τις δαπάνες και 1% από φόρους, το 2013 ήταν 83% από δαπάνες και 17% από φορολογία, το 2014 ήταν 74% από τις δαπάνες και 26% από τα έσοδα και με τη νυν κυβέρνηση είναι 58% από το σκέλος των δαπανών και 42% από την πλευρά των εσόδων. Χαρακτήρισε ιδεολογήματα αυτά που ακούγονται και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν μας λένε και τι άλλες δαπάνες θέλουν να κόψουμε».


ημιπαλτο γυναικειο bsb

Υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένα αναπτυξιακό μοντέλο και μια προοπτική της οικονομίας που να βασίζονται και στην ισότητα και επιτέθηκε στο ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για «ΔΝΤ εσωτερικού» και «ΔΝΤ εξωτερικού». Το πρώτο, είπε, είναι υπέρ της ισότητας και της συμμετοχής των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία και το δεύτερο πιέζει για μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου.


Στη συνέχεια έθεσε ρητορικές ουσιαστικά ερωτήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει πρόβλημα με τους φόρους; Υπάρχει. Έχουμε ζορίσει τα μεσαία στρώματα; Τα έχουμε ζορίσει, γιατί είχαμε αναλάβει δέσμευση για τα φτωχότερα στρώματα. Κάναμε λάθος στην πρόβλεψη», πρόσθεσε, «πόσο γρήγορα μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς». Και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη για μια νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης, την (για πρώτη φορά) σύνδεση των καταθέσεων με προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις. Κατέληξε δε στη συγκεκριμένη ενότητα, ότι για να είναι αξιόπιστο ένα πρόγραμμα πρέπει να είναι αξιόπιστο πρωτίστως στην κοινωνία.


https://mggenitx.blogspot.com/2019/03/blog-post_4.html

Αναφερόμενος στο ζήτημα των επενδύσεων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ιδιαίτερη σημασία δεν έχει ο αριθμός των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά το πώς αξιοποιείται η δημόσια περιουσία, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις είτε για ακίνητα. Δήλωσε ότι η λογική του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων δεν έχει καμία σχέση με το ΤΑΙΠΕΔ. Στο υπερταμείο εξετάζεται πώς μπορεί να αυξηθεί η περιουσία αυτή και να αξιοποιηθεί και για τους δανειστές και για τις επενδύσεις. Ζήτησε να επανέλθουν στις επενδύσεις οι παλαιές έννοιες της σοσιαλδημοκρατίας για επενδύσεις βιομηχανικής και περιφερειακής πολιτικής, όπως π. χ. η σύνδεσή τους με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Το σχέδιο δεν είναι τα ευχολόγια ότι θέλουμε επενδύσεις και καινοτομία. Εμείς θέλουμε επενδυτές που θα επενδύσουν μακροπρόθεσμα και θα είναι υψηλής ποιότητας. Η αξιοποίηση του ελληνικού πλούτου πρέπει να είναι για το καλό των Ελλήνων και των Ελληνίδων», πρόσθεσε.



σαββοπουλος ετων

No comments:

Post a Comment