Sunday, March 17, 2019

ιμε αλεξανδρουπολησ

«Ήταν τιμή μου και είμαι περήφανος που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με διάλεξε και μείναμε 40 χρόνια μαζί», λέει σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ALPHA εμφανώς συγκινημένος.


«Μ’ αγαπούσε και τον αγαπούσα», λέει με δάκρυα στα μάτια. Όσο για το αν ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον παίδευε, ο κ. Πευκιανάκης απαντά: «Ο Κωνστατίνος Μητσοτάκης δεν παίδευε τους ανθρώπους. Χαιρόταν με τους ανθρώπους. Τους συμβούλευε και ήξερε πάντα ποιος δουλεύει και ποιος δεν δουλεύει».


1234651 785086044862780 6160981729442060574 n


ιμε αλεξανδρουπολησ

Δεν θυμάται να τον έκανε ποτέ να κλάψει όσο ήταν εν ζωή, παρά μόνο με τον θάνατό του. Ο κ. Πευκιανάκης μιλάει με δυσκολία και προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του «Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, αυτό που λένε πλήρης ημερών εγώ δεν το καταλαβαίνω. Όταν χάνεις έναν ηγέτη όπως ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, χάνεις πολλά πράγματα στη ζωή»


"Γυρίσαμε την Ελλάδα 12 φορές. Από χωριό σε χωριό. Από βουνό σε βουνό. Σε νησιά. Με τρικυμίες, με φουρτούνες, με αέρηδες. Δίπλα του ήταν πάντα η Μαρίκα. Δίπλα του. Ακλόνητη. Κέρδισε τις εκλογές. Κέρδισε όμως και κάτι άλλο στην πορεία αυτή. Τη διεθνή παρουσία και δικαίωση. Θα σας θυμίσω την κούρσα στις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες μόλις έγινε Πρωθυπουργός της χώρας, για να δείξει και να πει ότι κάτι συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα. Ξέρετε με τη ανταπόκριση τον δέχτηκαν όλοι...»


Η Μαρίκα Γιαννούκου ήταν η ψυχή του


Ο Κωνσταντίνος χαιρόταν με τα παιδιά του, χαιρόταν με τα εγγόνια και τα δισέγγονά του, με την Μαρίκα όμως ήταν άλλη η σχέση. Η Μαρίκα Γιαννούκου ήταν το στήριγμά του, η ψυχή του, η καρδιά του. Εγώ τον έχω ακούσει να μιλάει στο τηλέφωνο στην γυναίκα του, και έβλεπα με τη αγάπη και λατρεία μιλούσε ο ένας στον άλλον».


11188388 909458452425538 3534738471239836604 n


«Η Μαρίκα ήταν πολύ έξυπνη γυναίκα. Δεν την κορόιδευες εύκολα», λέει χαρακτηριστικά «Ούτε έμπαινε στην λούπα να δέχεται τα χαϊδέματα».


Ο κ. Πευκιανάκης μιλάει για το ένστικτο της συντρόφου του πρώην Πρωθυπουργού, και λέει χαρακτηριστικά πως οι αποφάσεις που «στοίχησαν» στο Κυριακό Μητσοτάκη ήταν αυτές που δεν άκουσε αυτό που του είπε η Μαρίκα.


Για την απώλεια του Παύλου Μπακογιάννη: «Γιατί μου το κάναν αυτό. Πώς δεν το πρόλαβα»


Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν λύγισε στις φυλακές της Αγιάς, καταδικασμένος σε δις εις θάνατον. Κοιμόταν, ξυπνούσε και περίμενε...», λέει ο επί 4 δεκαετίες συνεργάτης του, θυμούμενος τις διηγήσεις του. «Η πιο συγκλονιστική στιγμή στη ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η πιο δραματική στιγμή, ήταν όταν δολοφονήσαν αυτοί οι αλήτες της 17Ν τον Παύλο Μπακογιάννη. Πληγωμένο λιοντάρι. Εγώ το έζησα στο σπίτι και ξέρω. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήγαινε με τον Μανούσο και γυρνούσε με τον Μανούσο. Πήγαινε στο κόμμα και ξαναγύριζε στο σπίτι της Ντόρας. Έφευγε από το σπίτι της Ντόρας και πήγαινε στο δικό του στη Ριγηλής. Έλεγε... γιατί μου το κάνανε αυτό. Πώς δεν το πρόλαβα»


«Μπορεί να ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής του αλλά ήταν και η στιγμή που έδειξε πως ήταν ο μεγάλος ηγέτης που βάζει πάνω από τα προσωπικά συμφέροντα, τις πληγές, τις δυσκολίες και τα δράματα... την πατρίδα. Κι αυτό το έδειξε όταν μπήκε στη Βουλή... Έσπασε η φωνή του αλλά η ψυχραιμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν αυτή που τον κράτησε ώστε να μην βάλει τα κλάματα»


«Έκλαψε με τον Παύλο», λέει ο κ. Πευκιανάκης και σπάει η φωνή του «Δεν έκλεγε μπροστά στους άλλους»





ιμε αλεξανδρουπολησ
ράλι κυκλάδων 2015
substrate level phosphorylation
https://xspmtkxp.blogspot.com/2019/04/blog-post_32.html
https://racnascy.blogspot.com/2019/04/blog-post_17.html

No comments:

Post a Comment